ZKS w Gorzowie- relacja działań

Witamy z Gorzowa Wielkopolskiego. Jesteśmy uczniami klasy II B Szkoły Przysposabiającej do Pracy w Zespole Kształcenia Specjalnego nr 1. Zapraszamy do obejrzenia podsumowania naszych działań w ramach projektu eTwinning " Szkolna spiżarnia".

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich uczestników projektu, to były fajne działania, pełne przeróżnych smaków, zaangażowania i przede wszystkim fajnej zabawy. Zajęcia i prace nad projektem angażowały nie tylko uczniów, ale też  i ich najbliższych. Poznani koledzy i koleżanki z innych szkół dostarczyli inspiracji do wykonania nowych pysznych przetworów. Powstał m.in. kompot z gruszek, pomidory z czosnkiem, dynia z ananasem w zalewie, sok winogronowo-jabłkowy oraz  wykorzystaliśmy przepis uczniów ze Szkoły Przysposabiającej do Pracy FECDIE na kompot gruszkowy.  Podsumowaniem projektu niech będą piękne słowa Konfucjusza „Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam,  pozwól mi zrobić, a zrozumiem.”   Pozdrawiamy Kuba, Wiktor, Sebastian i pani Dorota



Komentarze