Mus jabłkowo- cynamonowy- Mysłowice



Uczniowie Szkoły Przysposabiającej do Pracy zapraszają do zrobienia pysznego musu z jabłek z cynamonem. Idealny do naleśników!

Przepis:

Składniki:

·         2,5 kg (po obraniu ) jabłek

·                 0, 5 szklanki cukru

·                1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:


1.   Umyj jabłka.

2.   Obierz jabłka i wykrój gniazda nasienne.

3.   Pokrój jabłka na kawałki.

4.    Pokrojone jabłka wrzuć do garnka i zalej odrobiną wody.

5.   Smaż na ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców (około 10 minut ).

6.   Dodaj cukier i cynamon – zamieszaj.

7.   Smaż jeszcze około 5 minut aż cukier się rozpuści.

8.   Odstaw na 10 -15 minut.

9.   Gotowy mus przełóż do wyparzonych słoiczków.

10.  Zakręć zakrętkami i wstaw do garnka z wodą i pasteryzuj 8-10 minut.

11.  Po wyjęciu z wody  słoiki możesz odwrócić do góry dnem.

Zapraszamy do skorzystania z przepisu - sprawdzony:)













Komentarze