Uczniowie Szkoły Przysposabiającej do Pracy zapraszają do zrobienia pysznego musu z jabłek z cynamonem. Idealny do naleśników!
Przepis:
Składniki:
· 2,5 kg (po obraniu ) jabłek
· 0, 5 szklanki cukru
· 1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
1. Umyj jabłka.
2. Obierz jabłka i wykrój gniazda nasienne.
3. Pokrój jabłka na kawałki.
4. Pokrojone jabłka wrzuć do garnka i zalej odrobiną wody.
5. Smaż na ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców (około 10 minut ).
6. Dodaj cukier i cynamon – zamieszaj.
7. Smaż jeszcze około 5 minut aż cukier się rozpuści.
8. Odstaw na 10 -15 minut.
9. Gotowy mus przełóż do wyparzonych słoiczków.
10. Zakręć zakrętkami i wstaw do garnka z wodą i pasteryzuj 8-10 minut.
11. Po wyjęciu z wody słoiki możesz odwrócić do góry dnem.
Zapraszamy do skorzystania z przepisu - sprawdzony:)
Komentarze
Prześlij komentarz