Witamy wszystkich bardzo serdecznie w projekcie uczestniczyć będą uczniowie klasy II B SPdP z Gorzowa Wielkopolskiego. Zespół klasowy liczy 3 uczniów i są to sami chłopcy ;) kulinaria to jest to co lubimy najbardziej.
Myślimy, że to będzie bardzo smakowity projekt. Pozdrawiamy Wszystkich uczestników projektu Szkolna spiżarniaNasze zajęcia rozpoczęliśmy od najpopularniejszego owocu-jabłka. 28 września przypada Światowy Dzień Jabłka. Dlatego też jabłko stało się pierwszym bohaterem naszych zajęć. Uczniowie poznawali je wielozmysłowo, stworzyli kącik jabłkowy, a także przygotowali różne wariacje z jabłkiem w tle. Było jabłko na surowo, pieczone, sok jabłkowy, suszone chipsy, kompot, jabłko w cieście francuskim oraz przepyszna sałatka z jabłkiem. Cały tydzień poznawaliśmy poszczególne warzywa i owoce, mogliśmy je smakować, dotykać oraz przyrządzać proste surówki i przetwory.
Komentarze
Prześlij komentarz